Kategorie
Porady

Jak napisać anonimowo wiadomość i ją do nas wysłać np. w celach kontrwywiadowczych?

Informacje, które nam przekażesz mogą przyczynić się do szybszego uzyskania naszych celów. Każdy może chronić kontrwywiadowczo Dobrego Tatę. Także Dobry FiU.

Najpierw chcemy wam powiedzieć, że anonimowość nie jest czymś złym. Każdy człowiek ma prawo do anonimowości, a także do obrony kontrwywiadowczej swoich demokratycznych inicjatyw.

Sąd Najwyższy Stanów Zjednoczonych wielokrotnie uznawał prawa do anonimowego wypowiadania się, wywodzące się z Pierwszej Poprawki.

Przeglądarka Tor

A teraz do rzeczy. Potrzebna jest nam przeglądarka do Tora. Tutaj do pobrania (Windows/Linux/Mac): Tor Project | Anonymity Online[pobierz]

Na telefon z Androidem: Tor Browser,

Plik instalujemy i mamy do dyspozycji Tor Browser. Działa jak każda przeglądarka z tym, że ukrywa nam nasz IP. Dzięki temu jesteśmy niewidzialni i możemy korzystać z naszej wolności słowa oraz demokracji bez ostracyzmu i nielegalnych reperkusji (od wszelkiej maści FiU).

Anonimowy, kontrwywiadowczy e-mail

Teraz potrzebujemy anonimowego adresu e-mail, z którego możecie bezpiecznie przesłać do nas wiadomość. Proponujemy serwis morke.org (wpisujemy w zainstalowany wcześniej przez nas Tor Browser adres: http://6n5nbusxgyw46juqo3nt5v4zuivdbc7mzm74wlhg7arggetaui4yp4id.onion/

W zwykłej przeglądarce to nie zadziała. 😉

Wybieramy REGISTER. Wpisujemy nazwę skrzynki, dwa razy hasło i captcha i już mamy swój anonimowy adres e-mail. Możemy wspierać wolność słowa i prawdziwą demokrację.

Nie zapomnij zapisać sobie hasła gdzieś w kajeciku. 😉

Nieco bardziej zaawansowani użytkownicy uruchamiać swój komputer z USB lub live-CD wykorzystując cały system operacyjny: Tails.

Jeszcze wyższy stopień bezpieczeństwa i anonimowości daje system: Qubes.

Każda wywiadowcza i kontrwywiadowcza działalność podziemia ratującego dzieci przed FiU zasługuje na najwyższy szacunek.

Nasz bezpieczny e-mail to: 927@morke.org.

To tyle! I już możesz korzystać z prawdziwej wolności słowa.
(nie wykorzystuj tych narzędzi do łamania prawa)

Jesteśmy Legionem!

Wspieraj Dobrego Tatę!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *