Najpierw chcemy wam powiedzieć, że anonimowość nie jest czymś złym. Każdy człowiek ma prawo do anonimowości, a także do obrony kontrwywiadowczej swoich demokratycznych inicjatyw.
Sąd Najwyższy Stanów Zjednoczonych wielokrotnie uznawał prawa do anonimowego wypowiadania się, wywodzące się z Pierwszej Poprawki.
Przeglądarka Tor
A teraz do rzeczy. Potrzebna jest nam przeglądarka do Tora. Tutaj do pobrania: Tor Project | Anonymity Online. [pobierz]
Plik instalujemy i mamy do dyspozycji Tor Browser. Działa jak każda przeglądarka z tym, że ukrywa nam nasz IP. Dzięki temu jesteśmy niewidzialni i możemy korzystać z naszej wolności słowa oraz demokracji bez ostracyzmu i nielegalnych reperkusji (od wszelkiej maści FiU).
Anonimowy, kontrwywiadowczy e-mail
Teraz potrzebujemy anonimowego adresu e-mail, z którego możecie bezpiecznie przesłać do nas wiadomość. Proponujemy serwis morke.org (wpisujemy w zainstalowany wcześniej przez nas Tor Browser adres: http://6n5nbusxgyw46juqo3nt5v4zuivdbc7mzm74wlhg7arggetaui4yp4id.onion/
W zwykłej przeglądarce to nie zadziała. 😉
Wybieramy REGISTER. Wpisujemy nazwę skrzynki, dwa razy hasło i captcha i już mamy swój anonimowy adres e-mail. Możemy wspierać wolność słowa i prawdziwą demokrację.
Nie zapomnij zapisać sobie hasła gdzieś w kajeciku. 😉
Nieco bardziej zaawansowani użytkownicy mogą wydzielić jeden komputer wykorzystując cały system operacyjny: Tails.
Jeszcze wyższy stopień bezpieczeństwa i anonimowości daje system: Qubes.
Każda wywiadowcza i kontrwywiadowcza działalność podziemia ratującego dzieci przed FiU zasługuje na najwyższy szacunek.
Nasz bezpieczny e-mail to: 927@morke.org.
To tyle! I już możesz korzystać z prawdziwej wolności słowa.
(nie wykorzystuj tych narzędzi do łamania prawa)
Jesteśmy Legionem!