Kategorie
Bez kategorii

W nagrodę za zdradę zażądała 6000 zł na miesiąc od ojca swoich dzieci.

Mam dwójkę dzieci – córka 13 lat i syn 10,5 roku. W grudniu 2020 roku złożyłem pozew o rozwód z powodu zdrady żony (dowód ze śledztwa detektywistycznego) oraz z moimi kontaktami – dwa pełne weekendy i każda środa po szkole do czwartku i miejscem zamieszkania przy matce, czyli w moim domu. Zatem także przy mnie.

Nie chcę stracić kontaktu z dziećmi, a żona zaprzecza zdradzie i nie chce się wyprowadzić. Mieszkamy we wspólnym domu. Żona złożyła odpowiedź na pozew, w którym zaprzeczyła zdradzie oraz wniosła o kontakty dwa razy w miesiącu dla mnie (sobota 11.00 -niedziela 16.00).

W czerwcu 2021 roku wniosła o zabezpieczenie alimentów w kwocie po 3000 PLN na dziecko argumentując to moimi wysokimi zarobkami, które zmanipulowała podając PIT z 2019 (w którym dostałem jednorazową odprawę w związku z likwidacją miejsca pracy) jako PIT 2020, dodatkowo skłamała iż nie łożę na dzieci od stycznia 2021 roku.

W nagrodę za zdradę wg sądu cztery tysie miesięcznie od Taty dla pani się należą

Ku mojemu zaskoczeniu na posiedzeniu niejawnym sąd przyznał zabezpieczenie w kwocie po 2000 zł na każde z dzieci. W uzasadnieniu sąd stwierdził, że rzeczywiście kwota wydaje się wysoka ale ponieważ tyle zarabiam to jest jak najbardziej słuszna. Zażalenie poziome z aktualnymi zarobkami, udokumentowanym dbaniem o dzieci (pranie, sprzątanie, odrabianie lekcji, gotowanie, wspólne wakacje) zostało oddalone.

Niestety żona wniosła teraz o zabezpieczenie całkowitej władzy rodzicielskiej oraz miejsce zamieszkania przy matce. Na świadków powołała swoich rodziców. Żona uzasadnia swój wniosek wieloletnim zaangażowaniem ze swojej strony w proces wychowawczy. Wg niej zawsze była rodzicem tzw. pierwszoplanowym oraz moim złym wpływem na syna.

Boję się bardzo, że tym razem sędzia też będzie stronnicza. Proszę o kontakt.

9 odpowiedzi na “Sąd daje nagrodę za zdradę kobiecie, która zniszczyła rodzinę. Historia prawdziwa nr 312”

Nie żałuję żadnej ze stron. Młodzi ludzie patrzą na wygląd zewnętrzny a nie patrzą jaki partner, partnerka ma charakter, co sobie ceni oprócz wygodnego życia.

Mój przyjaciel, dwójka dzieci (18 i 10 lat). Żona zdradziła mojego przyjaciela z jego rodzonym bratem. Sąd przyklejał biednej mamusi 5000 zł alimentów. Mamusia zapomniała wspomnieć w sądzie, że przed sprawa o alimenty były mąż oddał jej sieć dobrze prosperujących cukierni. Na rozprawie mówiła jaka jest biedna i jak jej mąż nie loży na utrzymanie dzieci. Sprawiedliwość po polsku.

W moim przypadku Sąd Apelacyjny potraktował moje zarobki brutto jako netto i przyrównał do nich zrobki żony jakie ona zeznała – mimo że mieliśmy wspólny PIT – i nakazał mi płacić zabezpieczenie alimentacyjne na pracującą żonę (!!!) w wysokości 1500 zł przy moich zarobkach wynoszących 4300 zł.
Wskutek tej decyzji żona miała do dyspozycji wraz ze swoją wypłatą 3000 zł a mnie pozostało 2800 zł.
Po kolejnej Apelacji Sąd przyznał się do błędu ale nie nakazał zwrotu niesłusznie pobranego (bo naliczonego wskutek błędu Sędziów) kwoty nadpłaty, która wyniosła 26000 zl.
Złożyłem zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa polegającego na zaniedbaniu obowiązków służbowych przez tych Sędziów ale Prokuratura odmówiła wszczęcia śledztwa, twierdzsc, że nikomu nic się nie stało.
W/g Prokuratury strata 26000 zł w wyniku błędu Sędziów to nic się nie stało.
Ale kiedy kasjerka się pomyli to płaci z własnej kieszeni każdy brakujący grosz ale jak widać, Kasta jest bezkarna.

Panowie. Ja mam podobna sytuacje. Uważam, że należy iść z tym do mediów. Gdyby szpitale tak dalece mijały się z leczeniem jak wymiar sprawiedliwości mija się ze sprawiedliwością to mielibyśmy kostnice zamiast lecznic. Te błędy sędziowskiego orzekania należy nagłośnić i w ten sposób szukać sprawiedliwości.

Panowie po co do sądu. Trzeba pracować 48h na dobę i biednym mamusiom oddawać bo tak trzeba. Jest nas setki tysięcy i sądy mają nas w t…..

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *